Är du intresserad av att lära dig hjärt- lungräddning och första hjälpen? Vi på Livstjänst erbjuder HLR utbildning i hela Stockholm – en investering som räddar liv.

Kursen riktar sig till alla som vill lära sig HLR och första hjälpen. Boka din utbildning tillsammans med vänner eller kollegor från arbetsplatsen.

Vem kan gå hjärt- och lungräddningsutbildningen?

Kursen är till för alla som vill lära sig första hjälpen och hjärt- och lungräddning. Du behöver alltså inga särskilda förkunskaper eller ett särskilt yrke för att genomföra kursen.

Vi erbjuder utbildningar inom första hjälpen och HLR i hela Stockholm.

Varför ska jag lära mig första hjälpen och HLR?

Varje år drabbas runt 10 000 människor av plötsliga hjärtstopp runt om i landet, och endast 500 överlever. Ju fler vi är som vet hur vi ska agera vid sådana olycksfall desto fler liv kan vi rädda.Hjärt och lungräddningsutbildning Stockholm

Vi lär dig hur du ska genomföra en hjärt- och lungräddning och vad du ska tänka på när du utför en första hjälpen. Du lär dig hur du ska agera, vad du ska titta efter och vad du behöver göra för att en människas chanser att överleva eller slippa undan större komplikationer ska vara så stora som möjligt.

Från det att du larmar råder viktiga minuter fram tills att ambulans eller annan hjälp är på plats. Med rätt förkunskaper kan dessa minuter innebära att du räddar livet på en människa. Lär dig hjärt- och lungräddning och första hjälpen, och du kan rädda liv.

Kurs i hjärt- och lungräddning och första hjälpen i hela Stockholm

Under vår hjärt- och lungräddningsutbildning får du som deltagare grundläggande kunskaper i hur du praktiskt ska agera om du är först på plats när en person drabbats av ett plötsligt hjärtstopp. Du får all den nödvändiga kunskap som krävs för att du på rätt sätt ska kunna ta om hand om och hjälpa den drabbade.

I kursen lär du dig att kontrollera livstecken, larma samt utföra en hjärt- och lungräddning, det vill säga genomföra bra bröstkompressioner, hålla rätt takt samt kunna göra effektiva inblåsningar.

Första hjälpen

Att veta hur du ska genomföra en första hjälpen kan vara avgörande om du är först på plats vid ett olycksfall. Med en kurs i första hjälpen lär du dig att bedöma situationen och larma. Du lär dig bland annat hur du lägger den olycksdrabbade i framstupa sidoläge, hur du skapar öppen luftväg, stoppar kraftigare blödningar och lägger förband på öppna sår.

Det är också viktigt att du lär dig ge en olycksdrabbad person psykologiskt stöd fram tills hjälpen har anlänt, om personen fortfarande är vid medvetande, för att på så vis skapa en trygghet hos den drabbade.

Livstjänst utbildar i hela Stockholm

Vi på Livstjänst är baserade i Stockholm och utför våra HLR-utbildningar främst här, men har även möjlighet att åka ut till andra delar av landet. Vi ger ut olika utbildningar inom hjärt- och lungräddning och första hjälpen, och samtliga utbildningar sker enligt HLR-rådets riktlinjer tillsammans med en erfaren instruktör.

Vi genomför kursen med fördel ute hos er för att på så vis få till bästa verklighetsanpassningen. Vi tar med oss den utrustning som krävs för att genomföra kursen.

Boka din kurs hos Livstjänst

Boka tillsammans med kollegor på arbetsplatsen eller med vänner. Så länge ni är en grupp på minst 5 personer så hjälper vi er. Vi erbjuder olika

HLR-utbildningar samt första hjälpen-kurs runt om i Stockholm. Kontakta oss så formar vi utbildningen utefter era behov och önskemål samt skickar offert. Lär dig rädda liv!