Du har antagligen sökt på “hjärt och lungräddningskurs för företag” och då har du kommit helt rätt – välkommen till Livstjänst. Vi erbjuder utbildningar i hjärt- och lungräddning, förkortat HLR, för företag i grupper om minst fem personer.

Det finns en rad fördelar med att låta personalen på företaget gå en HLR-utbildning – dels visar det omtanke om både de anställda och besökare, men framförallt skapar det en trygg och säker arbetsplats. Ett hjärtstopp kan drabba vem som helst, när som helst, och att kunna utföra HLR vid ett akut hjärtstopp är avgörande för den drabbades chanser att överleva. Varje minut är avgörande och ju fler som kan utföra hjärt- och lungräddning, desto fler liv går att rädda.Hjärt och lungräddningskurs för företag

Varje år drabbas 10 000 personer i Sverige av ett plötsligt hjärtstopp, och hela 9 500 av dessa personer dör. Anledningen till att så få personer överlever ett hjärtstopp är att många människor inte vet hur de ska agera när situationen uppstår, och innan ambulans med utbildad personal är på plats kan det redan vara försent.

Därför är det viktigt att så många som möjligt utbildar sig inom HLR och att göra det tillsammans med sitt företag är ett bra tillfälle. Dels blir medarbetarna utbildade inom ett livsviktigt område, och dels är det ett bra tillfälle att som grupp göra någonting tillsammans.

När ni anlitar oss för en hjärt- och lungräddningskurs kommer vi till dig och utbildar – detta för bästa möjliga verklighetsanpassning om något skulle hända på just er arbetsplats. Självklart har vi därför med oss all den utrustning och det material som krävs.

Gå HLR-utbildning för företag – så går det till

Vår HLR-utbildning sker givetvis med en erfaren instruktör och helt enligt Svenska HLR-rådets riktlinjer. Du behöver inte ha några som helst förkunskaper, vi går igenom allting från grunden. Kursen tar ungefär två timmar och varvar både teori och praktiska övningar för bästa resultat.

Under kursens gång går vi bland annat igenom vad som händer vid ett hjärtstopp, vad ett luftvägshinder är samt vilken behandling som krävs för milda och allvarliga luftvägshinder. Dessutom får du en introduktion till hur hjärtstartare fungerar.

Om oss på Livtjänst

Livtjänst är en del av Sjuksyrra.se och  grundades och drivs av utbildade sjuksystrar med lång erfarenhet av sitt yrke, och framförallt av att vårda personer som drabbats av ett plötsligt hjärtstopp. Vetskapen om att fler kan överleva ett plötsligt hjärtstopp tack vare oss motiverar oss till att sprida budskapet och kunskapen om HLR.

Vi brinner för det vi gör och vill att så många som möjligt ska kunna överleva ett hjärtstopp. En del av det handlar om att utbilda så många som möjligt inom HLR, och det är där vi drar vårt strå till stacken.

Gå en hjärt och lungräddningskurs för ditt företag med oss

Du som vill boka in en utbildning inom hjärt- och lungräddning för ditt företag är varmt välkommen att höra av dig till oss, så berättar vi mer om kursens upplägg och kan boka in en passande tid för utbildningen.