Är du förälder, mor- eller farförälder? Arbetar du på skola eller inom någon annan barnomsorg? För er som spenderar stor del av er tid tillsammans med barn så har vi en kurs där vi lär er hur ni utför en första hjälpen på barn.

Boka er första hjälpen-kurs på barn tillsammans med vänner eller kollegor. Vi utbildar i hela Stockholm.

Varför är det viktigt att kunna första hjälpen?

Om vi blir allvarligt skadade så är vi under de första minuterna helt beroende av hjälp från människor i vår omgivning. Då gäller det att du som medmänniska vet hur du kan hjälpa det skadade barnet om du är först på plats.

Då ambulansen inte är på plats på en gång efter att du larmat så kan grundläggande förkunskaper inom första hjälpen på barn göra stor nytta innan ambulansen är på plats. Det kan till och med innebära att du räddar barnets liv.

Hur ser vår kurs för första hjälpen på barn ut?

Vad gör du om ett barn sätter i halsen? Hur agerar du om ett barn gjort sig rejält illa vid lek på skolgården? Vi går igenom hur du ska agera och vad du ska göra när olika olycksfall på barn uppstår, och lär dig att genomföra en första hjälpen på ett drabbat barn.

Barn första hjälpen kurs Stockholm

Vår kurs i första hjälpen på barn är utformad som en föreläsning med inslag av praktiska moment där du och de andra deltagarna bland annat får öva på att lägga tryckförband för att stoppa blödningar och hur du hjälper ett barn som har satt något i halsen och inte kan få luft. Du och de övriga deltagarna tilldelas olika patientfall som ni i grupp får lösa under kursens gång.

Vem är kursen till för?

Vår första hjälpen-kurs på barn riktar sig till dig som har eller arbetar med barn. Det vill säga föräldrar, mor- och farföräldrar samt personal inom barnsomsorg så som skolpersonal och barnvakter. Många som arbetar med eller har barn väljer att gå en första hjälpen-kurs för att på så vis känna sig mer trygga med hur de ska agera om någon olycka skulle uppstå.

Vi kommer ut till arbetsplatser och hem till privatpersoner, och låter någon av våra erfarna instruktörer lära er barn-första hjälpen. När du och dina vänner eller kollegor bemästrar första hjälpen och vet hur ni ska göra om ni är först på plats vid ett olycksfall, så kan det innebära att ni räddar liv.

Att tänka på innan bokning

Deltagarantalet för kursen är minst 5 personer och max 30. Ni som beställare tillhandahåller en lokal som rymmer deltagare, instruktör och utrustning. Lokalen ska också vara försedd med projektor för inkoppling av dator med tillhörande ljudanläggning.

Gemensamt kommer vi överens om ett datum som passar er och instruktör. Kursen i första hjälpen på barn är 90 minuter lång och vi utbildar i hela Stockholm. Har du övriga frågor kring kursen och dess upplägg så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Intresserad av en kurs i första hjälpen på barn?

Har du barn i närheten större delen av din vardag är en kurs i första hjälpen en god investering. Med förkunskaper inom första hjälpen kan du göra stor skillnad från det att du larmat till att hjälp är på plats. Boka tillsammans med vänner som också har barn eller tillsammans med arbetskollegorna på förskolan. Vi på Livstjänst utför kurser i första hjälpen på barn i hela Stockholm.

Kontakta oss så berättar vi mer om kursen, hittar ett passande datum samt tar fram en offert.